E-Commerce Manager at The Loft, based in Amsterdam

🎒Wie zijn wij?

Bij The Loft draait het om de beleving voor de klant. Wij zijn een webshop, interior agency,s showroom en inspiratiebron voor interieur. Wij zijn gericht op esthetiek, zijn een inspiratiebron voor onze klanten en selecteren alleen de mooiste producten voor onze shop. Bij ons draait alles om de details. Wij hebben een sterk creatief team dat in hartje Amsterdam dagelijks bouwt aan deze beleving. Om deze creatieve input structuur te geven en goed in de site tot uiting te laten komen, zoeken wij versterking voor ons e-commerce team. Wij zijn weliswaar een webshop, maar hebben ook krachtige offline kant met onze eigen ruimtes en geregeld pop-up shops, open showroom. Het e-commerce team speelt ook een belangrijke rol in de verbinding tussen die twee vlakken. Klinkt dit alles als een omgeving waar jij je in thuis voelt? Lees dan hieronder meer over de functie.


🕵🏼‍♀️ Taken en verantwoordelijkheden

• Je wordt verantwoordelijk voor de merchandising op de site, de conversie, AOV, AIV oftewel de gehele klantreis.
• Je bent proactief bezig om alle kansen te benutten en te zorgen dat alles zo ingericht is voor een optimale conversie.
• Je overziet de dagelijkse operationele taken samen met ons customer care team.
• Je verwerkt content van ons creatieve team en zorgt voor de structuur in de website.
• Je bent verantwoordelijk voor analyses van verkopen, bezoekers en klantgedrag.
• Je krijgt een centrale rol in het bedrijf, waardoor je met alle andere teamleden of partners samen zult werken.
• Je kijkt verder dan de dagelijkse taken, we werken samen aan de lange termijn strategie zoals hoe kunnen we verbeteren of welke funnels kunnen we beter benutten.

🧠 Vereisten

Je hebt 2 jaar ervaring binnen een soortgelijke rol; heb je al eens met Shopify gewerkt, dan is dat helemaal een pre.
• Je hebt een helder beeld van wat een goede klantreis is en je kan deze duidelijk uitleggen en vertalen naar de systemen.
• Je hebt kennis van e-commerce en de daarbij behorende optimalisatie- (Google Optimize), merchandising-, e-mailtools;
• Het is een pré als je al bekend bent met het gebruiken van data analyse software zoals Google Analytics, etcHeb je ervaring met het (aansturen van) online advertising ( social & SEA) dan is dat absoluut een pré;
• Heb je al eens eerder gewerkt met Shopify of Hubspot, laat het ons vooral weten;
• Je weet hoe te prioriteren en maakt op data gebaseerde keuzes;Je hoeft niet alle woonmerken te kennen, maar de interesse voor mooie producten moet er wel zijn;
• Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal (zowel woord als schrift) en vloeiend in Engels;
• Je bent nieuwsgierig van aard en vind je de mindset van ondernemen leuk.
• We zijn op zoek naar iemand die goed gestructureerd kan werken en denkt in systemen.


💰Wat hebben we jou te bieden?

Een goed salaris, afhankelijk van ervaring, plus vakantiegeld;Een hoofdkantoor in hartje Amsterdam, op een inspirerende locatie;Werken in een bedrijf met korte lijnen en ruimte voor eigen initiatief;Uitdagende baan met veel eigen verantwoordelijkheid, ondernemend denken en handelen;Een dynamische en informele werksfeer met enthousiaste collega's met passie;De kans om echt een impact te hebben in een snelgroeiend en ambitieus bedrijf;25 vakantiedagen per jaar (gebaseerd op een 40-urige werkweek);Ontwikkelings- en opleidingsbudget van €1.000 per jaar;Een Windows laptop of MacBook, afhankelijk van je voorkeur;Iphone of telefoonvergoeding;Een aantrekkelijke personeelskorting op onze webshop;Goede begeleiding voor de ontwikkeling naar een e-commerce managerLeuke team events of vrijdagmiddagborrels


Ben jij na het lezen enthousiast geworden of wil je graag meer informatie dan kan je contact opnemen met Nicole Jonk. Je kan haar bereiken via het volgende nummer 020 820 17 14 of via nicole@entertheloft.com.


Let op wij verwerken alleen sollicitaties die per mail naar Nicole zelf zijn verstuurd. Wij ontvangen graag een CV met motivatiebrief. Sollicitatie per Linkedin zullen wij niet verwerken. Ook kunnen wij helaas geen sollicitanten aannemen die niet woonachtig zijn in Nederland.

Please send us your resume to:

nicole@entertheloft.com

Looking forward to your application and meeting you at The Loft